Права на човен, яхту, катер Океанские яхты Elling

Самі Селіо перемагає у Гран-прі України!

Вишгород, 22 липня 2012 року. Гран-прі України, розпочате напередодні в суботу та зупинене внаслідок сильного вітру та дощу, розпочалося об 11.00 в неділю, 22 липня. Всього лише втретє в історії проведення Чемпіонату світу з Формули 1 на воді глядачам та пілотам довелося чекати продовження гран-прі, але це очікування того коштувало.
Драма розпочалася, коли американський пілот Шон Торренте з команди Катару обійшов Самі Селіо під час рестарту на початку перегонів та захопив лідерство на трасі. Торренте контролював перегони до іншого жовтого прапору над трасою, але вибув із перегонів менш ніж за шість кіл до фінішу, коли його двигун вийшов з ладу. Тож це стало подарунком для Селіо, який переміг вдесяте в своїй кар’єрі та вперше з грудня 2010 року.
"Це була велика перемога для нас сьогодні", сказав Самі. "Я відчуваю, що ми повернулися, і ми будемо змагатися за чемпіонство, Незважаючи на те, що необхідно ще пройти довгий шлях в цьому сезоні, але із сьогоднішньою перемогою цей шлях буде набагато легшим», додав Селіо.
Пілот з команди Mad Croc F1 Team довів, що він повністю одужав і повернувся на трасу, щоб знову боротися за титул, перемігши на очах тисяч глядачів, що розташувалися на зручних трибунах на набережній міста Вишгород. Тепер Селіо має 41 бал, та він піднявся з четвертого на друге місце в індивідуальному заліку.
Вже добре знайомий українським шанувальникам водно-моторного спорту Ахмед аль Хамелі з команди Абу-Дабі посів друге місце, і отримані 15 балів збільшили його відрив від переслідувачів. Варто додати, що Ахмед посідає місце на подіумі всьоме поспіль за останні два роки перегонів.
"Я піднявся з четвертого на друге місце на останніх колах перегонів і дійсно заслужив це, тому що я боровся всі 37 кіл перегонів. Поки що ще занадто рано говорити про чемпіонство, тож я просто хочу зберегти цю тенденцію сходження на подіум. А потім побачимо" – говорить Аль Хамелі.
Третім на фініші був чинний чемпіон світу Алекс Карелла з Італії, який відстав від лідера на 4,36 секунди, але, що важливіше, отримав 12 балів, які можуть мати вирішальне значення для втілення його мрії про другий поспіль титул чемпіона світу .
Філіп Чаппі з команди CTIC China пристрасно боровся в надії отримати третє місце поспіль на подіумі в цьому сезоні, але його обійшов Карелла. З пілотом із Франції практично всі 37 кіл змагався італієць Франческо Кантандо, але йому вдалося посісти лише п’яту позицію.
Ветеран команди Абу-Дабі Тані Аль Камзі був шостим, відставши на три секунди від Кантандо, в той час як новачок з Кувейту Юсеф Аль Рубайян посів сьоме місце, і це стало поки що накращим його досягненням у Формулі 1 на воді.
Восьмим був швед Йонас Андерсон у своєму новому човні Molgaard, в той час як португальський пілот Дуарте Бенавенте взяв два бали за дев’яте місце, змагаючись в теж новому човні, але типу BABA.
Російський пілот Станіслав Курциновський перекинувся на шостому колі перегонів, але не постраждав.
Чемпіонат світу з перегонів на моторних човнах у класі Формула 1 продовжиться в Китаї 1 жовтня, де в прекрасному Лючжоу пройде четвертий етап змагань 2012 року.