Права на човен, яхту, катер Океанские яхты Elling

Комфорт на борту за будь-якої погоди

#------

Протягом століття успіх німецької компанії Webasto базується на широкому виборі продукції та високих стандартах якості. Webasto пропонує оригінальні рішення з опалення, ефективні системи кондиціювання повітря, а також високоякісні дахові платформи для транспорту. Корпорація має річний оборот понад 2 млрд. євро і стоїть на найвищих сходинках у світових рейтингах.

 

Webasto представлена більш як у 50 країнах та має понад 30 виробничих майданчиків, тож ви знайдете її партнерів на всіх континентах планети. Такі корабельні як Azimut, Bavaria, Cranchi, Jeanneau/Bénéteau та Maritimo вже надали перевагу технологіям Webasto.
Перший судновий опалювач Webasto був встановлений у 1950 р. Нині виробник пропонує обладнання для кондиціювання, дахові системи, холодильники, морозильні камери та станції підігріву води. Для оптимального розміщення в каютах Webasto пропонує 5 типів фанкойлів: стандартний, горизонтальний, вертикальний і два типи для малогабаритних кают.
Компанія Webasto гарантує ідеальний клімат на борту незалежно від пори року, з’єднавши в одну систему ефективні та компактні прилади клімат-контролю. Суднові кондиціонери можна комбінувати з рідинними опалювачами Webasto з єдиною системою керування.
Таким чином забезпечується:

  • незалежність від температури забортної води при експлуатації судна в холодний сезон;
  • мінімальне споживання струму при опаленні (у підігрівача-опалювача воно набагато нижче, ніж у кондиціонера в реверсивному режимі);
  • можливість опалення на вітрильному судні без підключення до берегової мережі і без запуску генератора;
  • максимальна компактність та функціональність системи.

Комплексні рішення в індивідуальному виконанні
Централізована система опалення та кондиціювання представлена у двох варіантах, а саме BlueComfort Classic та BlueComfort Premium.
Система BlueComfort Classic — це оптимальний варіант для невеликих плавзасобів (до трьох кают) з індивідуальним налаштуванням температури у кожній каюті. Ця автономна система функціонує незалежно від роботи генератора.
Приклад організації комбінованої кліматичної системи на базі BlueComfort Premium
Підігрівач підключається до рідинного контура системи кондиціювання через 3-ходовий клапан, що забезпечує відключення підігрівача у режимі кондиціювання. Можливе використання спеціальної модифікації підігрівача з обмеженням температури нагріву 60°С. За бажанням можна інтегрувати в систему бойлер для нагріву технічної води.
Базова версія:

  • підігрівач нагріває теплоносій системи при увімкненому режимі опалення (60 °С) або готує воду для санітарних потреб;
  • 3-ходовий клапан розділяє контури опалення та охолодження;
  • в теплообміннику фанкойла повітря охолоджується або нагрівається залежно від режиму (температури теплоносія);
  • задіюється циркуляційний насос системи кондиціювання. Можливе використання спеціальної версії опалювача без насоса;
  • чилер охолоджує теплоносій при роботі системи в режимі кондиціювання;
  • елемент управління для централізованої системи.

Система опалення-кондиціювання BlueComfort Premium також представлена у версії DeLuxe, що дозволяє додаткову установку бойлера, вентилятора або радіатора до базової системи.
Webasto — це гарантія якості та комфорту за будь-яких прогнозів синоптиків!

 

За матеріалами офіційного представництва Webasto в Україні — ТОВ «Вебасто Термо та Комфорт Україна».