Права на човен, яхту, катер Океанские яхты Elling

Самі Селіо святкує перемогу в Бразилії!

Бразиліа, 2 червня 2013 року. Дворазовий чемпіон світу Самі Селіо вів перед протягом усіх 32 кіл першого Гран-прі Бразилії Чемпіонату світу на моторних човнах у класі Формула 1 та отримав 11-у перемогу в свої кар’єрі. Наразі з двадцятьма балами Селіо очолив турнірну таблицю в індивідуальному заліку.

Ветеран Формули 1 на воді фін Самі Селіо, який ось уже 15 років виступає в F1H2O, стартувавши з поул-позишн, успішно тримав на відстані найближчих переслідувачів з команди Катару – американця Шона Торренте та італійця Алекса Кареллу, які посіли відповідно друге і третє місце

"Для нас це був прекрасний уїк-енд", сказав Самі. "Ми були лідерами в кожній вільній практиці, кваліфікації і в перегонах. Важливо почати рік з перемоги. Протягом моїх двох чемпіонських сезонів в 2007 і 2010 роках мені доводился наздоганяти лідера після повільного старту, тому сьогоднішній результат дуже приємний для мене», додає Селіо.

Єдиним пілотом, який міг позмагатися з Селіо за перемогу, був Шон Торренте. Іноді він відстав від Селіо всього лише трохи більш ніж на дві секунди, але його зусиль було достатньо, щоб обійти Селіо.

"Це відмінний результат для початку нового сезону ", сказав Торренте. "Вся команда Катару вірила в мої здібності протягом всього минулого року, і я, нарешті, почав виправдовувати цю довіру. Маю надію, що це тільки початок граних результатів як для мене, так і для команди і мого товариша по команді Алекса", сподівається Торренте.

Карелла, який закінчив свої перші перегони минулого сезону на п’ятому місці, залишився задоволений третім місцем в цей раз. "Мені дався нелегко сьогоднішній результат", визнав Алекс. "Пілоти позаду мене весь час намагалися обійти мене, тож я зосередився на тому, щоб не допустити цього. Я задоволений тим, що зміг принести більше балів для команди", додав Карелла.

Пілот команди Абу-Дабі Тані Аль Камзі, який за результатом кваліфікації стартував з дев’ятої позиції, піднявся вгору на п’ять сходинок та посів четверте місце, у той час Ахмед Аль Хамелі, який все ще повністю не відновився після операції по видаленню пухлини головного мозку, посів сьоме місце.

Французький пілот Філіп Чаппі (команда CTIC China), який отримав сріні нагороди в чемпіонаті 2012 року, фінішував п’ятим. Протягом багатьох кіл він йшов четвертим, але врешт-решт пропустив поперед себе Аль Камзі.

Франческо Кантандо (Італія) в його власноруч збудованому човні BLAZE був шостим на фініші, а Валеріо Ладжінелла (Італія), Юсеф Аль Рубайян (Кувейт) та норвежка Маріт Строумой посіли відповідно восьме, дев’яте та десяте місце.

А наразі спортсмени вже готуються до Гран-прі України, яке відбудеться 26-27 липня на Київському водосховищі поблизу міста Вишгород.

Слідкуйте за новинами на f1h2oukraine.com!